رئيس فدراسيون فوتبال در سومين برنامۀ زندۀ پس از حضورش در ساختمان گرانيتي خيابان سئول از کاراکتر جديدي رونمايي کرد؛ شخصيتي مملو از تناقض و بسيار دور از ادعاهاي پيشين.
به گزارش هفت چشمه به نقل از خبرنگار ورزشي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ شهابالدين عزيزيخادم، رئيس فدراسيون فوتبال که پس از پيروزي در مجمع انتخاباتي ۱۰ اسفندماه تنها در ۲ برنامۀ تلويزيوني «فوتبال برتر» و «ورزش و مردم» شرکت کرده بود، هتتريک حضور بر آنتن زندۀ صداوسيما را در دوران رياستش با حضور در برنامۀ «شبهاي فوتبالي» تکميل کرد.
با انتشار خبر حضور رئيس فدراسيون فوتبال در اين برنامه، از همان ابتدا شايعۀ وجود نسبت خويشاوندي وي با يکي از مجريان برنامۀ شبکۀ ورزش مطرح شد که از سوي هيچکدام از طرفين نه تکذيب شد و نه تأييد. بالاخره عزيزيخادم روي خط برنامۀ مذکور حاضر شد و به سؤالاتي پاسخ داد که انگار جوابهايش را از پيش در آستين خود ذخيره کرده بود.
از اسپاير قطر تا المپيک کيش؛ تعبير وارونۀ يک موفقيت!
رئيس فدراسيون فوتبال مطابق هميشه صحبتهايش را با انتقاد از وضعيت موجود در فدراسيون فوتبال و ارثيۀ شومي که از تيم مديريتي قبلي برجاي مانده آغاز کرد. او درحاليکه از اهميت فوقالعادۀ تيم ملي فوتبال براي فدراسيونش حرف ميزد، برگزاري اردوي چند روزه مليپوشان در جزيرۀ کيش را بهعنوان يکي از دستاوردهاي مهم دورۀ ۷۰ روزه رياستش بر فوتبال تلقي کرد؛ آنهم در شرايطي که پيش از اين هميشه اردوي يوزها با بهترين امکانات و در کشورهاي حاشيۀ خليجفارس برگزار ميشده و درنهايت هم حداقل به صعود به جام جهاني ختم شده است.
او درباره نقشۀ راه فدراسيون هم صحبت کرد و با اشاره به ناکارآمدي مديران قبلي که اتفاقاً مهمترينشان هنوز هم در فدراسيون فوتبال جديد سمت دارد، از بيبرنامگي ساختاري در ساختمان خيابان سئول ياد کرد. مشخص نيست اگر فدراسيون پيشين بيبرنامه و بيساختار بوده، چگونه ممکن است از نايبرئيس و همهکارۀ فدراسيون قبلي در همان سمت حساس و در فدراسيون جديد استفاده کرد.
شهابالدين عزيزيخادم مکرراً از بازيابي مسير تيمهاي ملي فوتبال بانوان و ترسيم برنامه براي مليپوشان زن ايراني ياد کرد که بهواقع از پيشرفتهاي فدراسيون وي محسوب ميشود اما نبايد از اين نکته غافل شد که اين مورد يکي از صدها بديهياتيست که ملزم به رعايت است و در فدراسيونهاي مدرن که او داعيۀ برنامهريزي برمبناي آنها را دارد، دستاويزي قابل ارائه نيست؛ هر چند که توجه به فوتبال زنان يکي از اتفاقات مثبت در ابتداي راه فدراسيون فعلي به شمار ميرود.
درآمدزايي ميلياردي، رؤياي باطلي که زود فراموش شد!
رئيس جديد فدراسيون فوتبال که در تاکشوهاي انتخاباتياش بارها از لزوم درآمدزايي مستقل و حداقل ۳۰۰ ميليارد توماني با برنامههاي اقتصادياش بهعنوان اهرم فشاري بر ساير نامزدها استفاده کرده بود، بار ديگر روي آنتن زندۀ صداوسيما دست مددطلبي را به سوي دولتي دراز کرد که طي اساسنامۀ جديد فدراسيون، ديگر مالک فوتبال ايران نيست و هرگونه کمکي ميتواند به منزلۀ دخالت دولت در ساختار اجرايي فدراسيون تعبير شود.
عزيزيخادم که براي مسائل راهبردي و کلان فدراسيون فوتبال با محمدباقر نوبخت و محمدجواد ظريف و همچنين برخي از مسئولين بلندپايۀ دولتي و کشوري نشست داشته، بهدنبال استقراض و جلب اعانه از سوي منابع بيتالمال است که اين رفتار با ادعاهاي پيشين وي در تناقض شديدي بهسر ميبرد. فدراسيون فوتبال انگار مجدداً زير يوغ دولت افتاده و حالا به بهانۀ شرايط سخت اقتصادي، قرار است دولتيان مجدداً بر فوتبال سيطره داشته باشند.
اين حرف با وعدههاي انتخاباتي آقاي رئيس در تضاد است؛ جايي که شهابالدين عزيزيخادم از اهميت بستر سوشيالمديا و ديجيتال مارکتينگ بر درآمدزايي پايدار و ميلياردي فدراسيون فوتبال صحبت ميکرد اما حالا گويا دم خروس بيرون زده و خبري از توجه به بازوي قدرتمند رسانهاي و نهايتاً عمل به وعدههاي انتخاباتي پرطمطراق نيست.
رئيس فدراسيون فوتبال البته در اين نشست تلويزيوني نسبت به برنامههاي پيشين، پيشرفت محسوسي در سخنوري و فن بيان داشت اما هنوز هم مشکل تناقض گفتاري در صحبتهاي او پيداست و مشخص نيست که اگر شهابالدين عزيزيخادم وارد يک گفتمان چالشي با سؤالات از پيش تعيين نشده و البته مجري کارکشتهتري شود، چه نمايشي را ايفا خواهد کرد.
در گوشهاي از اين برنامه هم به وضعيت تيم فوتبال اميد پرداخته شد و رئيس فدراسيون فوتبال از کمک ۵۰ درصدي مسئولين کميتۀ ملي المپيک در پرداخت بودجۀ يوزهاي زير ۲۳ سال خبر داد. موضوعي که بهحتم در آستانۀ بازيهاي آسيايي ۲۰۲۲ هانگژو و رقابتهاي انتخابي المپيک ۲۰۲۴ پاريس به نقطۀ عطفي در راه اميدها بدل خواهد شد اما اين مسئله يادآور لزوم تحقق وعدۀ رئيس فدراسيون فوتبال مبني بر بازگشت NOC به مجمع فدراسيون فوتبال نيز خواهد بود.
رسانهها در بلاتکليفي؛ مهم يا بياهميت؟!
اما در بخش مهمي از اين گفتمان ۷۰ دقيقهاي و در جايي که به خطگيري شهابالدين عزيزيخادم از برخي رسانهها صحبت شد، وي ادعا کرد که در بيشتر اوقات اصلاً رسانهها را نميخواند! اين ادعا که گويي با افتخار توسط رئيس فدراسيون فوتبال بيان شده، انگار نوعي فضيلت و مايۀ مباهات باشد. کسي که از دعوت رسانهها به نقد عملکرد و اشتباهات فدراسيون خبر ميدهد، چگونه ممکن است بدون حتي نگاه کردن به جرايد به اين ادعاي خود جامۀ عمل بپوشاند؟ رئيس فدراسيون فوتبال که مدعيست رسانهاي را مطالعه نميکند، به خوبي از نقدهاي منتشر شده در تماميرسانهها اطلاع دارد؛ در غير اين صورت او از کجا متوجه شده ديدار با شخصيتهاي سياسي به ملاقاتهاي نمايشي تعبير شده است؟
نخبههاي اخراجي در فدراسيون!
طي ديگر برش مهم از صحبتهاي عزيزيخادم و پس از اينکه بيش از نيمي از زمان برنامۀ «شبهاي فوتبالي» به تشکر آقاي رئيس از افراد منصوب خودش تلف شد، وي از انتصابهاي عموماً بحثبرانگيز خود در امور فني و اداري فدراسيون فوتبال دفاع شاياني کرد. او که حميدرضا مهرعلي را با سابقۀ برکناري از رياست فدراسيون مافيري توسط وزير وقت ورزش و جوانان به پست نايبرئيسي فدراسيونش الصاق کرده، از او بهعنوان يک نخبه و افتخار فدراسيون خود ياد کرد؛ نخبهاي که در بيشتر مواقع اصلاً در فدراسيون فوتبال حضور ندارد و براي امور شخصي و تجاري شغلهاي بيشمارش به سفرهاي خارجي مشغول است.
در ستايش معدود نکات مثبت دورۀ ۷۰ روزۀ حضور آقاي رئيس در فدراسيون فوتبال هم ميتوان به لغو بهکارگيري قانون خلقالساعۀ منع استفاده از بازيکنان و مربيان خارجي در ليگ برتر اشاره کرد که البته مستلزم همکاري فدراسيون فوتبال با وزارت ورزش و جوانان خواهد بود. همين نکات هم اما با ادعاي حضور خداوند متعال در تصميمگيريهاي فدراسيون جديد و رفتارهاي پوپوليستي زيرسؤال رفت تا شهابالدين عزيزيخادم هم مانند سايرين به پروپاگانداي رسانهاي کشيده شود.
درنهايت و پس از ۷۰ دقيقه تاکشوي تقريباً يکطرفه که انگار براي دفاع رئيس فدراسيون فوتبال مهيا شده بود، اين برنامه به پايان رسيد و پاسخي به بسياري از سؤالات مهمي که هرگز پرسيده نشد، دريافت نگرديد. از انتصابهاي جنجالي تا نشستهاي خاص و بيحاصل و ورود برخيها به ساختمان فدراسيون گرفته تا شرايط بغرنج تيم ملي فوتبال، همه و همه در سکوت باقي ماندند تا احتمالاً به گور فراموشي سپرده شوند. حالا بايد منتظر ماند و ديد که رفتار رئيس فدراسيون پس از اين نشست چه خواهد بود؛ در آستانۀ ديدارهاي حساس تيم ملي و ۳ ماهه شدن رياستش بر فدراسيون.
انتهاي پيام/